خلاقیت چرا و چطور…

اگه چند دقیقه وقت بزاری و مقاله رو تا انتها بخونی:

اول با مفهوم خلاقیت آشنا میشی

بعد راهکار های غلبه بر رکود خلاقیت

و در آخر مزایای اصلی ضرورت یادگیری تفکر خلاقانه رو میشمارید

 

آیا تا به حال سعی کرده‌اید در کاری خلاقیت به خرج بدهید و نوآوری کنید، اما با وجود تمام تلاش‌ها، آن صدای یگانه الهام بخش به مغز شما خطور پیدا نکرده باشد؟!

ممکن است این فشار را احساس کنید که فوری بی‌خیال خلاقیت شوید و به مسیر روتین برگردید. غلبه بر یک رکود خلاقیت آسان نیست. اما اصلاً غیرممکن نیست و نیازی به یک لحظه «یورکا» (یافتم) ندارد.

برای غلبه بر رکود خلاقیت چه می‌توان کرد؟

 

 

اول ببینیم خلاقیت چی هست؟

 

خلاقیت یا آفرینندگی توان ساختن یا خلق نمودن چیزی نو است، راهکاری نو برای حل یک مشکل، یک روش یا یک دستگاه نو، یا یک شیء یا فرم نو هنری خلاقیت بشر تعریفی از قابلیت‌های اقتصاد، زندگی، فناوری، صنایع نو، ثروت نو و کلیهٔ چیزهایی است که از یک اقتصاد خوب جریان می‌گیرند. خلاقیت چند وجهی و چند بعدی است. فقط محدود به یک نوآوری فناورانه یا یک مدل کسب‌وکار نوین نیست. چیزی نیست که بتوان آن را در یک جعبه نگه داشت و هنگامی که کسی وارد دفتر کار می‌شود آن را باز نمود. خلاقیت شامل انواع متمایز فکرکردن و عاداتی است که بایستی هم در افراد و هم در جامعه گرداگرد آن‌ها کاشته شود.

 

بریم سره وقت راهکار ها

 

به خود یادآوری کنید که همه می‌توانند خلاق باشند

خلاقیت فقط مربوط به هنر‌های تجسمی یا موسیقی یا ادبیات نیست و برای رسیدن به آن نیازی نیست که دانشمند باشید.

خلاقیت می‌تواند چیز ساده‌ای مانند یافتن مسیری سریع‌تر برای رسیدن به خانه، مدیریت برنامه تیمتان یا افزودن یک ماده به یک دستور غذای روتین باشد. اگر تعریف گسترده‌تری از خلاقیت داشته باشید، ذهنتان تشویق می‌شود.

 

درک کنید که مغز چطور خلاق می‌شود

بعد از اینکه به خود یادآوری کردید که یک موجود خلاق هستید، قدم بعدی این است که یاد بگیرید خلاقیت چگونه به مغز راه می‌یابد.

تحقیقات نشان می‌دهد که سرگردانی ذهنی ، گامی حیاتی در تفکر خلاق است، به‌ویژه برای کسانی که به موانعی برخورده‌اند.

طبق گفته انجمن روانشناسی آمریکا، سرگردانی در ذهن زمانی اتفاق می‌افتد که مغز شما شروع به فکر کردن در مورد چیز‌هایی می‌کند که مستقیما به کاری که رویش تمرکز کرده‌اید، ربطی ندارد. این لحظات ممکن است برای شما آزاردهنده باشد، اما ممکن است مقدمه خلاقیت باشند.

 

استراحت‌های عمدی داشته باشید

استراحت انواع مختلفی دارد و برخی از آن‌ها برای سلامتی ما مهم‌تر از بقیه هستند. “آنچه مغز ما در واقع به آن نیاز دارد دوره‌های بی‌تحریکی است، یعنی بدون صفحه نمایش، بدون ایمیل، بدون کتاب صوتی باید سر کنید. مغز شما به یک ثانیه نیاز دارد تا نفس بکشد، به عقب برگردد و تمام محتوایی را که مصرف کرده‌ایم یکپارچه کند.

خودتان را مجبور نکنید که ادامه دهید

استرس و فشار گرچه در ابتدای ممکن است نیروی جلوبرنده ظاهری شما برای انجام پروژه‌ها باشند، سرانجام زمانی بی‌اثر می‌شوند.

تکیه بیش از حد به آن‌ها به عنوان محرک می‌تواند باعث افت خلاقیت، اضطراب و افسردگی شما شود و بدتر از همه، می‌تواند منجر به فرسودگی شغلی مزمن در آینده شود.

 

وقتی احساس آرامش می‌کنید، انجام کاری را شروع کنید

اگر امیدوارید دوباره در کاری خلاق شوید: یک جوک جدید بنویسید، در یک کلاس یک روزه شرکت کنید، یک چیز احمقانه را طراحی کنید. فقط مطمئن شوید که از این فرآیند لذت می‌برید، نه اینکه سعی کنید هر انتظاری را برآورده کنید. ایجاد یک چیز – هرچیز که باشد – اولین قدم برای گذر از رکود خلاقیت است.

 

مزایای اصلی ضرورت یادگیری تفکر خلاقانه چیست؟

در ادامه سعی کرده‌ام هشت مورد از مهم‌ترین دلایل نیاز ما به یادگیری تفکر خلاقانه را به اختصار توضیح دهم:

۱. تفکر خلاقانه به ما کمک خواهد کرد تا بتوانیم افکار و اندیشه‌های شخصی خودمان را به کارها و پروژه‌هایی نوآورانه و مفید تبدیل کنیم و از این طریق نه تنها باعث ارزشمند شدن زندگی خودمان بلکه باعث بهبود سطح زندگی دیگران هم بشویم.

۲. تفکر خلاقانه به ما کمک خواهد کرد تا فردی خودکفا و با اعتماد به نفس بالا باشیم. توانایی حل مسائل به شیوه‌ای خلاقانه و کارآمد و عدم نیاز به کمک دیگران باعث خواهد شد که ما احساس توانمندی و قدرت کرده و زندگی لذت‌بخش‌تری را تجربه کنیم.

۳. یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند، داشتن ترس از قضاوت دیگران است. کسانی که توانایی تفکر خلاقانه بالایی داشته باشند، با توجه به توانایی کم‌نظیر خود و اعتماد به نفس حاصل از آن هیچ وقت نگران قضاوت دیگران در مورد خودشان نخواهند بود.

۴. داشتن توانایی تفکر خلاقانه، معنا و مفهوم بزرگ و ارزشمندی به زندگی ما اضافه خواهد کرد و ما هر روز صبح با انگیزه کشف افکار و ایده‌های نو و ساختن دنیایی بهتر از خواب بیدار خواهیم شد و انگیزه فراوانی برای یک زندگی شاد و تاثیرگذار خواهیم داشت.

۵. تفکر خلاقانه باعث شکوفایی برخی استعدادها در ما خواهد شد که قبلاً توجهی به آن‌ها نداشتیم. درواقع خلاقیت باعث خواهد شد که هرکدام از مشکلات و مسائل پیش روی ما به جای یک مانع همچون یک فرصت برایمان ظاهر شوند.

۶. تفکر خلاقانه باعث خواهد شد که ما در زندگی دچار یکنواختی و ملال نشویم و هر لحظه برای کشف دنیاهای جدیدتر و بهتر اقدام کنیم و در این مسیر رضایت بیشتری از عملکرد خودمان داشته باشیم.

۷. خلاقیت ما را به سمت شکوفایی توانایی‌ها و استعدادها و دستیابی به نقطه‌ای که آرزویش را داریم هدایت خواهد کرد.

۸. هر چه بیشتر در زمینه تفکر خلاقانه توانمندتر و ماهرتر شویم، بهتر خواهیم توانست در موقعیت‌های دشوار رهبری کرده و شرایط را به نفع خودمان تغییر دهیم.

همه موارد گفته شده باعث خواهد شد که ما به فردی بامهارت و صاحب‌نظر در زمینه کاری خودمان تبدیل شویم و در نهایت یک زندگی خوشایند و لذت‌بخش را تجربه کنیم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *